Nyheder • 07/04/2017

Fynsk Erhverv-mærkesag på den nationale dagsorden

Storebæltsafgifterne var et af de centrale temaer i formandens beretning, da Fynsk Erhverv holdt sin ordinære generalforsamling den 30. marts. Se eller gense indslag på TV 2/Fyn, hvor både formand Jørgen Dirksen og direktør på Egeskov Henrik Neelmeyer interviewes om broafgifternes negative effekter på fynsk erhvervsliv og turisme.

Igennem de seneste år har Fynsk Erhverv kæmpet hårdt for at få broafgifterne sat på den politiske agenda. Det skyldes primært, fordi de høje broafgifter udgør en reel vækstbarriere. Mange virksomheder vil gerne byde på opgaver på den anden side Storebælt men afholder sig fra det, fordi det er forbundet med ekstra omkostninger og dermed lavere indtjening. Og mange medarbejdere og specialister vil gerne søge nye udfordringer på den anden side bæltet, men holder sig tilbage på grund af broafgifterne.

Derfor var det også endnu et afgørende skridt i den rigtige retning, da Fynsk Erhverv kort før jul præsenterede den tidligere topchef fra bl.a. Toms, Jesper E. Møller, som formand for den nationale Storebæltskomité.

Jesper E. Møller, der også er formand for bestyrelsen i Brøndby IF, ankom til Fynsk ErhvervsTopmøde sent på aftenen direkte fra Brøndbys generalforsamling, og de 140 fremmødte fik fornøjelse af en særdeles veloplagt komité-formand i topform.  Han gjorde det klart, at målet er først og fremmest at få reduceret broafgifterne over Storebælt med 25% for alle trafikanter. Derefter går strategien ud på at få gjort det gratis at køre over Storebæltsforbindelsen. Derved kan vi se frem til at høste de samfundsøkonomiske gevinster og udnytte de åbenlyse muligheder for at skabe endnu mere udvikling og vækst, som Storebæltsforbindelsen åbner mulighed for.

Formanden for Storebæltskomitéen fremhævede også en anden Fynsk Erhverv-mærkesag, den fynske motorvej, hvor han ser et naturligt samarbejde:

– Selvom broafgifterne står højt på dagsordenen, så er der jo ingen tvivl om, at I også trænger til at få udvidet den fynske motorvej, sagde Jesper E. Møller.  Og jeg synes faktisk, at disse to sager går fint hånd-i-hånd, da de ikke skal betales af samme kasse.  Derimod er begge anliggender ubetinget af national interesse.

Jesper E. Møller er en meget erfaren erhvervsmand med god fornemmelse for politisk indflydelse og resultater.  Efter møde med transportminister Ole Birk Olesen tidligere på året kunne formand Jørgen Dirksen i sin beretning således referere til en klar opfordring fra ministeren til at presse på for de 25%.

TV 2/Fyn interviewede undervejs Jørgen Dirksen, formand i Fynsk Erhverv, og Henrik Neelmeyer, direktør på Egeskov, om broafgifternes negative effekt på såvel erhverslivet som turismen på Fyn. Du kan se begge indslag her:

En sejr til fynsk erhvervsliv

Det er en god melding for det fynske erhvervsliv, at forligspartierne bag Infrastrukturplan 2035 er blevet enige om, hvordan motorvejen syd om Odense kan udvides til seks spor.

NextTalent rykker Gardingruppen nærmere en ny IT-løsning

Normalt har Odense-virksomheden Gardingruppen fokus på kreativitet og meget analoge løsninger. Men i de seneste måneder har der været talt rigtig meget om digitalisering, automation, optimering af arbejdsgange og nye IT-systemer

Nyt netværk styrker enkeltmandsvirksomhederne

Da Fynsk Erhverv i slutningen af 2023 annoncerede oprettelsen af SoloConnect-netværket for enkeltmandsvirksomheder, var tilstrømningen så stor, at det snart lå fast, at der var behov for mere end en gruppe. Derfor er SoloConnect 2 nu på affyringsrampen, og allerede 15. april kl. 8:30 til 10:30 er der åbent dialogmøde, hvor interesserede, uanset medlemskab i […]

Nyt partnerskab viser vejen til relevant viden om fremtidens attraktive arbejdsplads

Fynsk Erhverv, SDU Business School og TietgenSkolen har en fælles ambition om at bidrage til positiv udvikling og vækst i de fynske virksomheder. Derfor har vi inviteret lokale virksomheder og studerende og undervisere fra hhv. TietgenSkolen og SDU Business School til en spændende workshop for at blive klogere på forventningerne til fremtidens attraktive arbejdsplads. Dialogerne […]

Cybersikkerhed skal højere op på agendaen

Cybersikkerhed skal stå højere på agendaen i virksomhederne, da truslerne er konstant stigende – også mod de fynske virksomheder. Samtidig skal vi i virksomhederne skabe større opmærksomhed hos vores ansatte, da langt de fleste sikkerhedsbrud (72%) stammer fra klik på eller downloads fra falske mails og links’, såkaldt phishing. Det var to af en lang […]

Fokuseret rekruttering til Fynsk Erhvervs bestyrelse skaber forventninger

Vi står i Fynsk Erhverv stærkt i fremtiden med fire nye profiler i bestyrelsen. Tak til de afgående bestyrelsesmedlemmer for godt samarbejde og stærke resultater.

Erhvervsredaktør forudser et ekstremt kaotisk år

Ifølge Berlingske Tidendes erhvervsredaktør Thomas Bernt Henriksen kan 2024 blive både historisk og ekstremt tumultarisk på mange måder. Den 20. marts i forlængelse af generalforsamlingen bringer han sin forudsigelse for året 2024, men bringer her en smagsprøve på oplægget.

Datagidselforhandler: Det er for sent at forholde sig til angreb, når først man er blevet hacket

Til Brain Boost den 14. marts kan du møde datagidselforhandleren Michael Andersen, der opfordrer alle virksomheder til at tage situationen med cyberkriminalitet meget seriøst. Vi har forinden været i dialog med Michael Andersen, der her løfter lidt af sløret for sit indlæg til seminaret.

Nyt ESG-netværk skal gøre bæredygtig indsats til en god forretning

På Fynsk Erhvervs nystiftede ESG-Netværk, er der fokus på en berigende bæredygtighedsindsats, der skal gøre bærdygtighed til god forretning.